Column Left

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Küt böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Orijinal ismi Küt böreği olmakla beraber her yöremizde farklı isimlerle anıldığını söylemeden geçemeyeceğim Kürt böreği olarak da bilinmektedir 
7 su bardağı un
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz 
125 gr tereyağı 
125 gr margarin 
1 çay bardağı sıvıyağ Tereyağı margarin ve sıvıyağ tavaya konularak eritilip ılımaya bırakılır 
Geniş bir kaba un tuz su konulur güzelce yoğrulur özlü bir hamur elde edin yarım saat dinlenmeye bırakın daha sonra hamuru 5 bezeye ayırın merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karisimini sürün ve 40 dakka dinlenmeye bırakın sonra masa üstünde hamuru açmaya başlayın incecik olucak şekilde elimizle büyüterek incecik açıyoruz daha sonra hamuru üstten alttan ve yanlardan olucak şekilde katlayip dikdörtgen haline getirip 27 x 35 ebatında yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz 180 derecede güzelce Kızarana kadar pisiriyoruz


https://www.instagram.com/sevdeyemek/ TEŞEKKÜRLER
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments