Sponsorlu Bağlantılar
ZERDEÇALLI İRMİK TATLISI
Tabanı için :
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Kreması için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
4 adet kivi
Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. İçine eritilmiş tereyağı da koyup harmanlayın. Kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Sütün içine şeker, irmik ,nişasta, zerdeçal ve portakal kabuğu rendesini koyun. Karıştırarak pişirin. Piştikten sonra minik minik doğradığınız 2 adet kiviyi ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıp ya da borcamda hazırladığınız bisküvilerin üzerine tatlıyı dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp soğutun. 2-3 saat sonra üzerini kivi dilimleriyle süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments