Column Left

19 Aralık 2018 Çarşamba

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar







TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI

2 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
Ayçiçek yağı – kızartmak için

Yoğurt Sos için Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak

Domates Sos için Malzemeler

5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
2 adet domates
yarım kaşığı Tuz
1,çay kaşığı Karabiber

Marine için;

Bir küçük kase kadar yoğurt
Birazcık sıvıyağ ( yarım çay bardağı kadar ) 
1diş rendelenmiş sarımsak 
Tuz karabiber pulbiber kekik
Çok az tatlı kaşığı kadar salça 
Yapılışı;

Tavukları şerit halinde doğrayın. Marine malzemelerini bir kapta karıştırıp tavukları içine koyup en az 1 saat bekletin ki lezzetini içine çeksin ve lokum gibi olsun. Sonra Bir tencerede çok az zeytinyağını kızdırın ve tavukları içine alıp, kavurun. Patatesleri soyun. Kibrit çöpü gibi kesin… patatesleri ayçiçek yağında iyice kızartın. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın… Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın domates salçasını ekleyin ve karıştırın. sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir tur çevirin, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. servis tabaklarının altına kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin. İsteğe göre Nane ve pul biber serperek servis edin… 
Tarif > https://www.instagram.com/merveninmtfgi/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments