Column Left

19 Aralık 2018 Çarşamba

RULO KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






RULO KURABİYE
150 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
2 yemek kaşığı toz şeker 
4 yumurta sarısı 
6 yemek kaşığı süt 
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un (350-400gr)
Arası için 
Yeterince erik marmelatı 
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı yaban mersini 
8-9 adet kuru kayısı 
Üzeri için 
160 gr sütlü çikolata 







Yaban mersini cevizi ve kayısıyı mutfak robotunda ince bir şekilde çekin bir kenara alın 
Hamur için bütün malzemeleri derin bir kabın içine alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapınız iki eşit bezeye ayıp yarım santim kalınlığında bir karış genişliğinde merdane ile açıyoruz açtığımız hamurun üzerine arzu ettiğiniz bir marmelat sürüp daha sonra hazırladığımız cevizli iç harcı hamurun her yerine eşit gelecek şekilde serpiyoruz daha sonra her iki yandan rulo yapıp ortada birleştiriyoruz pişireceğimiz tepsiye alıp diğer bezeyede aynı işlemi uyguluyoruz önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı döküp buzdolabında çikolata donuncaya kadar bekletip sonrasında istediğiniz kalınlıkta kesip servis edebilesiniz
Tarif : https://www.instagram.com/sevdeyemek/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments