Sponsorlu Bağlantılar
BAL KABAKLI KOLAY PASTA
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
Yarım çay bardağı tahin ( yerine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağda kullanabilirsiniz )
Muhallebisi için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Sosu için:
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı şeker
Kabakları dilimleyin. Üzerine şekeri koyup kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcakken ezip bir kenarda bekletin.
Bisküvileri robotto toz haline getirin. İçine tahini ekleyip iyice karıştırın. Kalıbın tabanına bastırıp beklemeye alın.
Muhallebisi için süt, şeker ve unu derin bir tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi sıcakken bisküvilerin üzerine dökün. Soğuduktan sonrada kabak püresini yayın. Bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben krem şanti kullandım isterseniz siz daha hafif olması için cevizle süsleyebililirsiniz
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments