Sponsorlu Bağlantılar
Kayseri yağlaması💯
. 🥖Lavaş .
.
8 su bardağı un
1paket kuru maya
3,5 su bardağı ılık su
Tuz
. 🥖Elenmiş unu yoğurma kabına alalım.mayayı tuzu koyup karıştıralım.ılık suyu ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.1,5saat üzeri kapalı mayalandıralım.14 adet bezeye ayıralım.merdane yardımıyla açalım .yağsız tavada pişirelim🥖
. 👌🏻Kıymalı harcı için;
.
.
1küçük çay bardağı sıvıyağ
500gr . Kıyma(daha azda olabilir)
3adet soğan
3adet biber
3adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kekik,nane
Domates,soğan,biberi küçük küçük ayrı kaplara koyacak şekilde doğradım.ardından tavaya sıvıyağ alıp soğanları ekledim.kavurunca kıymayı ekledim.rengi değişince domates,biber ve salçayı ekledim ce kavurmaya devam ettim.sos kıvamına gelince tuz ve baharatları ekledim.lavaşlara eşit şekilde pay ettim🙋🏻❤️
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments