Sponsorlu Bağlantılar
Hünkar beğendi
Malzemeler ;
500 Gr dana kıyma veya kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1dis sarımsak
1yemek kaşığı domates salçası
Tuz ,karabiber .
Beğendi için ;
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1yemrk kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz ,karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar .
Hazırlanışı;
İlk iş etimizi tavaya koyup suyunu çekene kadar kavuralim ardından sogsnlarimizi küçük küçük doğrayıp ilave edelim ,sarımsağı rendeyelim ...
Ben domates salçası yerine yazdan hazırladığım konserve domateslerden kullandım biber de var içinde😊 3-4 kaşık kadar konserve domates ve baharatlarını da ilave Edip pişmeye bırakıyoruz. .
Beğendi için tencereye yağı koyup eritin ,eriyen yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip, 2 dakika kavurun.
Ardından 1 su bardağı sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Pişen beğendiniz üzerine közlenmiş küçük küçük doğranmış patlıcanları ilave Edip karıştırın.
Son olarak kaşarı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Pişen beğendiği ocaktan alın hafif derin bir kabın içine koyun üzerine hazırladığımız et veya kıymadan koyun sıcak servis edin ...
Afiyet olsuun...
deryali_lezzetler'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments