Column Left

2 Ağustos 2017 Çarşamba

Porsiyonluk Tiramisu

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


 Porsiyonluk Tiramisu
Kreması için
4 su brdg süt
2 adet yumurta sarısı
1.5 çay brdg toz şeker (Arzuya bağlı artırılabilir )
1 çay brdg un
1 ymk ksg buğday nişastası
1 pkt vanilya
250 gr labne peyniri
Bir miktar kek (5 6 dilim )
Kek yerine kedi dili bisküvi kullanabilirsiniz
Kekleri ıslatmak için
1 ymk ksg granül kahve
1 tatlı ksg tepeleme toz şeker
1 klasik çay brdg sıcak süt
Üzeri için
Kakao yeşil fıstık veya fındık
Kahve ve toz şekeri sıcak sütle eriyene kadar karıştırıp soğumasi için kenara alın
Kremas icin derin bir tencerede yumurta sarıları toz şeker süt un ve nişastayı el çırpıcısı ile iyice çırpın Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan 1 2 dakika sonra ocaktan alıp üzerine vanilya ve suyu alınmış labne peynirini ilave edip mikserle iyice çırpın Keklerinizi dilediğiniz şekilde küçük parçalar halinde kesin Tatlıyı servis edeceğiniz kapların içine bir miktar krema döküp üzerine küçük kek parçalarını kahveli sosla ıslatıp yerleştirin Tekrar bir miktar krema döküp üzerine kahveli sosla ıslatılmış kekleri yerleştirin kaplar dolana kadar bu işleme devam edin Son olarak üzerine krema döküp üzerlerini spatula ile düzeltin Oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabında enaz 4 5 saat bekletin Üzerlerine kakao serpip yeşil fıstıkla süsleyin Porsiyonluk tremusularimizi soğuk olarak servis edin
Afiyet olsun.Tarifi için instagram.reyhanatac 'a Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments