Column Left

5 Ağustos 2017 Cumartesi

Kayısı Dolgulu Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Kayısı Dolgulu Kurabiye
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
1paket vanilya
4su bardağı un
Dolgu için
400 gr kuru kayısı
1 su bardağı şeker
1 su bardagı su
Öncelikle iç dolgusunu hazirliyalim bir kaba kuru Kayisilari ve su ekleyip yumusuyana kadar pisirelim indirmeye yakın şekeri ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatalım blender ile pure haline gelene kadar çekelim. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakalım
Tereyağı pudra şekeri yumurta beyazı sıvıyağ hepsini bir kaba alın ve ozlesene kadar yoğurun daha sonra un ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin iki yağlı kağıt arasına hamuru alıp merdaneyle açıp istediğiniz bir kare kalipla kesip içine iç malzemeden koyup yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizin 150 derecede hafif renk alana pişirin soguduktan sonra isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.Tarifi için instagram.sevdeyemek e Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments