Sponsorlu Bağlantılar
Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler
1 sb sut
1 çb sıvıyağ
1 çb sb tereyağ
1 yumurtanın sarısı
200 ml maden suyu
2 yk mayonez
Yarım çb su
1 yk toz seker
1 yk tuz
1 pak. yaş maya
Alabildiğine un
susam
Yapılışı
Geniş bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırıp harmanlayalım.Unu kontrollü ekleyelim.Elimize yapışmayacak şekilde yumuşak hamur elde edelim.Elimizle yuvarlayıp yuvarlak şekil verelim.30 dk bekletelim.Mayalanan hamurları fırın tepsimize dizelim.Biraz tepside de bekletebiliriz.Yumurta sarısını üstlerine fırça ile sürelim.Üstüne susam serpiştirelim.170 C fırında üstü kızarık oluncaya kadar pişirelim.Afiyet Olsun.Tarif paylaşım için Tavsiyetarifler e teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments