Column Left

18 Ocak 2017 Çarşamba

El Açması Börek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


El Açması Börek
2 su bardagi ılık sut..
1 su  bardagi maden suyu…
2 corba kasigi sıvıyag
1 corba kasigi seker
1 tatlı tuz…
Aldigi kadar azar un ilave edilir..
Hamur yoğrulur…
Mandalina buyuklukte bezeler yapılır, kac adet cikiyorsa..
Uzerlerıne bir bez ortup yarım saat bekletlır…
Sonra her bir beze servis tabagı buyuklukte,oklava ile acılır…
Üzerine bol sıvıyag surulur..
Tekrardan ikinci beze acilir tekrar sıvıyag surulur
Bu sekil bezeler tamamlanır…
Bir saat bu sekil bekletılır
Sonra en alttan baslayarak tek tek bezeler tezgah üzerine el ile acilir
Zaten yaglı bir hamur olduğu için, kendini salacaktır..
Yuvarlak tepsı buyuklugunde acilir
Uzerine istenilen ıc harcından ister kıymalı, ıspanaklı, pırasalı yada peynırlı
Peynirli harca bir adet sogan rendesi, bir cay kasigi pulbiber ve maydonoz ekleyin, cok guzel oluyor
Harctan kenarına serilir…
Rulo sarılır..
İçe dogru kıvrılır…
Tepsiye dızılır
Hepsi bu sekil tamamlandıktan donra, uzerlerıne tereyagı erıtıp surulur
175 derece agırdan pısırılır .. Tarifi ıcın instagram.hacerinmutfagi’na Tesekkurler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments