Column Left

20 Ağustos 2015 Perşembe

Tavuklu ve Mantarli Baguette

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Tavuklu ve Mantarli Baguette
Not : Harci görünen fotografta kasar peyniri görünmüyor ama ben ekledim.. Malzemeler : Hamur için : 1 su bardagi ilik su 1 su bardagi ilik süt 1 su bardagi siviyag 2 yemek kasigi toz seker 1 yemek kasigi tuz Yaklasik 1 kilo un 40 gram yasmaya 1 yumurtanin beyazi (sarisi uzerine) susam çorekotu Iç malzemesi : 1 tane küçük konserve mantar 1 sogan 1 yesil biber 1 domates 1/2 yemek kasigi domates salçasi 1 tane haslanmis tavuk gögsü Tuz karabiber zerdeçal Zeytinyag Yapilisi : Hamurdan baslayalim. Bunun için, bir buyuk kasede, mayayi ve toz sekeri sütle eritelim. Ben küçük bir tencerede, süt, su , siviyag isitiyorum, ama DIKKAT kaynar olmazsin aksi takdirde maya ölür etkisi olmaz.  Unu ve tuzu azar azar ilave edip yumusak bir hamur elde edin, ve üstünü orterek mayalandirmaya birakin. Bu ara iç malzemesini hazirlayalim. Bir tavada zeytinyagin içinde soganlari ve biberi kavuralim. Domatesi kûp küp dograyip ilave edelim. Domates suyunu çekene kadar kavuralim kisik ateste. Salçayi, didiklenmis tavuk gögsünü; baharatlari katip bir kaç dakika daha kavuralim ve altini kapatalim. Hamur mayalaninca, Fotografta göründügü gibi dikdörtgen açalim ve en alt kisminda harcimizdan koyalim. Hamurdan iki tane baguette çikiyor. Hamurun üst kismini verev seklinde biçakla keselim. Ve rulo yapalim. üstüne yumurta sarisi sürüp, susam ve çörekotu serpistirelim. 180 derece firinda üstü kizarana kadar pisirelim. Afiyet bal seker olsun.Mutfaktan Mis Kokular'a Teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments