Column Left

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Salçalı Burgu Çörek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


 Salçalı Burgu Çörek
2 yumurta( 1 yumurtanın sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 paket instant maya
un
İç sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemekkaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı susam( olmasada olur)
2 diş sarımsak(dövülmüş)
(isterseniz dövülmüş ceviz-fındıkta ekliyebilirsiniz)
Hamur malzemeleriyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu 1-1.5 saat mayalandıralım
Mayalanan hamurumuzu 1-2 dakika tekrar bir yoğurup hamuru 2 parçaya ayıralım.
Ayırdığımız hamurları tezgahta merdaneyle açalım ve içine salçalı sostan sürüp rulo şeklinde saralım.
Her iki parçayıda aynı şekilde yapınca ruloların ucundan birleştirip alttan üstten dolandırarak burgu şekli verelim.
Burgu şeklindeki hamurumuzu yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim,üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim,susam-çörek otu serpelim.
Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen salçalı çöreğimizi biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet şifa olsun! Milaka'ya Teşekkürler








Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments