Column Left

14 Temmuz 2015 Salı

SUCUKLU KAŞARLI VEYA PEYNİRLİ PİDELER

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar



Sucuklu kaşarlı yada beyaz peynirli pideler
Ben sadece 2 kişi olduğumuz için tarifin ölçülerin yarısını yaptım 1 buçuk tepsi çıktı.
5 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardagı zeytinyagı
1 su bardagına yakın süt veya su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
150 gr lor veya beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 yumurta akı
Domates ve yeşil biber de çok yakışıyor
Hazırlanışı
Mayayı ılık sütle eritin ve hamur için gerekli diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ne sert olsun, ne yumuşak (kulak memesi kıvamı)
Hamuru en az 20 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklügünde bezeler alınıp merdaneyle uzunlamasına açın. Ortasına iç harcından koyun. Baş kısımları içe doğru katlayın. Kenarları da ortaya katlayın ama kenarlar birbirine degmesin. Orta kısım hafif açık kalsın. Tepsiye dizin. Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Yemek günlüğüm'e teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments