Column Left

9 Temmuz 2015 Perşembe

PATLICANLI BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


PATLICANLI BÖREK
Malzemeler ;
3 tane yufka
3-4 tane patlıcan
2 tane domates
1-2 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Çörek otu
Sosu İçin ;
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı kadar süt
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Yapılışı ;
İlk olarak patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve küp küp
doğrayıp tuzlu su da bekletin. 1.resimdeki gibi tencereye
sıvı yağ koyup küp küp doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp ilave edin ve yumuşayana
kadar iyice kavurun. Son olarak kabukları soyulmuş ve küp küp
doğranmış domates, salça, tuz ve karabiberini ekleyip biraz
daha kavurun. Çok az sıcak su ilavesi yapıp karıştırıp ocağın
altını kapatın ve soğuması için bekletin. 2.resimdeki gibi
sosu için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp iyice çırpın.
3.resimdeki gibi yufkayı düz bir zemine serin ve 4 parça olacak
şekilde kesin. Her bir yufkaya sos sürün ve patlıcanlı harç koyup,
kenarlarını içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
4.resimdeki gibi bütün yufkaları aynı şekilde kesip sarın ve yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp
çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 C fırında nar gibi kızarana
kadar pişirin. Piştikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtün ve ılık
olana kadar bekletin. Servis tabağına alıp servis yapın…Bu tarifi bizimle paylaşan Beyhan'ın Mutfağı'na Teşekkürler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments