Column Left

9 Temmuz 2015 Perşembe

NUTELLALI AÇMA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


NUTELLALI AÇMA
Malzemeler ;
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin ;
Nutella
Margarinyada kahvaltılık yağ
Yapılışı ;
Yoğurma kabının içine 1.resimdeki gibi süt, şeker ve mayayı
koyup karıştırın. Sonra diğer malzemeler ilave edip aldığı
kadar un koyarak 2.resimdeki gibi ele yapışmayacak kıvamda
yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli
bir bez örtüp yarım saat kadar mayalandırın. Mayalanan
hamurdan parça koparıp 3.resimdeki gibi açın. 4.resimdeki
gibi hamura önce katı yağ sürün. (Ben kahvaltılık yağ sürdüm.)
Sonra da her yerine nutella sürün. 5.resimdeki gibi hamuru rulo
yapıp elinizle uzatın. 6.resimdeki gibi yağlı kağıt serili
fırın tepsisine bütün hamura aynı işlemi uygulayıp dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında
nar gibi kızarana kadar pişirin. Pişen açmayı ılık şekilde
servis yapın…
Ben hamurun birazına da katı yağ sürmeden zeytin ezmesi sürdüm.AFİYET OLSUN HANIMLAR.Bu tarifi bizimle paylaşan Beyhan'ın Mutfağı'na Teşekkürler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments