Column Left

14 Temmuz 2015 Salı

İçli Köfte Poğaçası

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


İçli Köfte Poğaçası
İç harcı için:
150 -200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ceviz 1 çay bardağı kadar mikserden geçirilmiş
Tuz, pul biber, kırmızı biber, kimyon
1 iri soğan
Hamur için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (ben 4 su bardağı kulandım)
Dışı için
Galeta unu
İlk olarak iç malzememizi hazırlıyoruz.
İlk olarak kıymamızı teflon bir tavaya alıp kavuruyoruz, suyunu bıraktığı zaman kıymaya küçük küçük doğranmış soğanı da ilave edip birlikte kavuruyoruz. Pişince ocaktan alıp salçayı, baharatları ve kırılmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz şimdide.
Ilık sütümüzde mayamızı ezip diğer malzemeleride ekleyip yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Sirke giriyor diye korkmayın tadını hic almayacaksınız ama poğaça kıyır kıyır olacak.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 1 saat dinlendiriyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
Tezgahımızda bezemizi resimdeki gibi açıp ortasına iç harcımızdan koyuyoruz.
Kenarlarını kapatıp iyice bastırıyoruz ki poğaçalar fırında açılmasın.
Poğaçaları tezgahta biraz yuvarlayın iyice yapışşsın kapatığınız yer ve içli köfte formunu verin. Tamamen galeta ununa bulayın ve fırın kağıtı serdiğiniz tepsiye poğaçaları dizin.
Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirin.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments