Column Left

10 Temmuz 2015 Cuma

Fındık Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Fındık Tatlısı
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için :
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı: İlk olarak şerbeti yapıyoruz, su ve şekeri kaynatıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz.
Üzeri için : Toz krem şanti ve sütü çırpıyoruz.
Keki için :
Yumurtaları mikser ile beyazlaşana kadar çırpın
Sonra üzerine şekeri de ilave edin çırpamaya devam edin.
Sırasıyla Hindistan cevizi, fındık , galeta unu , sıvıyağ, vanilya, ve kabartma tozu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Yağlanmış Kare borcama döküyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbet soğuk kek sıcak olacak şekilde şerbeti kekin üzerine döküyoruz.
Şerbeti çekince üzerine krem şanti sürüp üstüne Hindistan cevizi veya fındık ile süslüyoruz.Afiyet bal şeker olsun.Mutfağın Büyüsü'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments