Sponsorlu Bağlantılar
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Malzemeler
4 adet bostan patlıcan
300 gr kuşbaşı et (Kuzu yada tavuk) isterseniz kuşbaşı yerine kıymada kullanabilirsiniz
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 tepeli yemek kaşığı un
1. 5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Karnıyarığa göre çok daha hafif (kızartılma olmadığı için. Ve beşamel sos nasıl da uymuş bu tarife! )
Ben tarifin yarısını yaptım, bence pilavla servis edilince bu tarifin yarısı 4 kişiyi doyurur. Yani bana göre alttaki tarif 7-8 kişilik tarif. Ben 2 patlıcan ve 150 gr kuzu kuşbaşı kullandım. Diğer malzemeleri de yarıya böldüm. Siz dilediğiniz kadar yaparsınız.
Patlıcanlarımızın kabuklarını alaca soyup kalın dilimler haline getiriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey kalın patlıcan gerekiyor.
Tost makinasında alt ve üstünü fırçayla çok az yağlayarak kızartın. Eğer tost makineniz yoksa normal tavada da aynı işlemi yapabilirsiniz.
Etimizi yada kıymamızı tavaya alıp iyice kavuruyoruz. Yağ eklemiyoruz, suyunu bırakıp çekmesini bekliyoruz.
Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi de alıp az yağda soteliyoruz. İçerisine önceden kavurmuş olduğumuz eti yada kıymayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp, salçasını ilave ediyoruz. Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişiriyoruz. Kızartılmış patlıcan dilimlerini fırın tepisine dizin. Üzerlerine iç malzemesinden ekleyin.
Beşamel sosu için tereyağını eritin. Unu ekleyip hafif kavurun (rengi dönmesin). Üzerine süt ve tuzunu atıp hızlıca karıştırarak 2 dakika kadar pişirin. En son karabiberini de ilave edip tekrar çırpın. Beşamel sosu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döküp yayın. 1,5 bardak suyun içinde salçayı eritin. Oturtmaların arasına dökün. Tepsiyi 200 derecelik fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments