Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler
1 Adet büyük tavuk budu
7 Su bardağı su
1/2 Su bardağı tel şehriye
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek Kaşığı tereyağ
Yarım Limon
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Tavuğu 7 su bardağı su ile haşlayalım.Tavuk pişince tencereden alıp, elimizle didikleyelim ve bir kenara kaldıralım.Tavuk suyuna tel şehriyeyi ekleyerek 6-7 dakika pişirelim.Diğer tarafta tavada un ve tereyağını hafif pembeleşene kadar kavuralım.Kaynamakta olan tel şehriyeli tavuk suyuna tuz, karabiber ve kenara ayırdığımız tavukları katalım.Ardından kavurduğumuz tereyağlı unu katıp, bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım.Limonu ve pulbiberini ekleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments