Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
1 Çay Bardağı Pirinç
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek kaşığı un
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
Nane, Pulbiber, Karabiber, Tuz
Yapılışı
Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp, tencereye koyalım.Üzerine suyunu döküp haşlanmaya bırakalım.Haşlanan malzemenin üzerine kuşbaşı doğradığımız soğanı da katalım.Ayrı bir tencereye yağı koyup,  unu ilave edelim ve kavuralım.Salçayı da ilave edip bir miktar daha kavurduktan sonra çırpma teliyle çırpıyoruz.Azar azar sıcak su koyarak kıvamını ayarlayabiliriz.Hazırladığımız sosu haşlanan mercimek, bulgur ve piricin içine ilave edelim.Nane, pulbiber, karabiber ve tuzunu da katıp çorbamız ocakta iken çırpma teli ile 3-4 dakika çırpalım ve çorbamız hazır.Afiyet olsun.Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments