Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

PORTAKALLI, BADEMLİ ŞEKERPARE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


PORTAKALLI, BADEMLİ ŞEKERPARE
Malzemeler:
250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( gevrek, ovulan kurabiye kıvamında oluncaya kadar un eklenir)
Şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
Üzerine:
Badem
Yumurta sarısı ( Akı hamur için kullanılacak)
Hazırlanması:
Şeker ve su kaynatılır, soğuması için bir kenara koyulur .
Portakal kabuğu rendelenir 3 yemek kaşığı kadar.
1 adet tüm yumurta, 1 tanesinin de sadece beyazı ( çünkü sarısı üzerine sürmek için gerekecek ayırmak gerek) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, şeker, irmik, portakal suyu, portakal rendesi birlikte hamur yoğurma kabında karıştırılır.
Kabartma tozu eklenir.
Sonra un yavaş yavaş eklenir, orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. ( Hamur un kurabiyesinde olduğu gibi olacak)
Hamurdan cevizden büyük toplar yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bir adet badem konulur. Bademlerin üzerinden bastırın ki hamur kabarınca çıkmasın ve şerbet dökünce de kayıp düşmesin.
200 C ( fırın ayarı F olan arkadaşlar için bu ayar 370 dir) kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan şekerparelere sıcakken soğutulmuş şeker eklenir. Yemek kaşığı yardımıyla teker teker hepsinin üstünden gezdirilerek dökülür şerbet.
Fırının ısısı kapatılır, şekerlenmiş şekerpareler tekrar fırına koyulur. Fırının içinde kalan sıcaklıkta şekerpareler şekeri iyice çekiyor.
Soğuduktan sonra Afiyetle yenilir ve servis yapılır.Mutfak Dilim Samire'ye Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments