Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

MUZLU RULO PASTA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


MUZLU RULO PASTA
Malzemeler :
Kek için :
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 adet muz
İç Kreması İçin :
Yarım kg. süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Üst Kreması İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurtaların sarılarını ayırın. Yumurta beyazlarının içine 2 yemek kaşığı şekeri koyup, kar haline gelene dek çırpın.
Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı şekeri ve erimiş tereyağını ekleyip iyice çırpın.Yumurta beyazı, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirin. Keki yağlı kağıtla birlikte bir bezin üzerine koyup rulo yapın. Bez üzerinde sarılı bir süre bekletin.
İç kreması malzemelerini karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.
Ilıyan keki kağıdından ayırın. Soğuyan kremayı kekin üzerine yayın. Parçalara böldüğünüz muzu, kekin üzerine dizin. Keki tekrar rulo yapın. Düzgün olması için kenarlarından biraz kesin, Tepsiye koyun. Buzdolabında bir süre dinlendirin.
Bu arada krem şantiyi süt ile karıştırın. Yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra kekin üzerine düzgün bir şekilde sürün. Üzerine çikolata rendeleyin. 3-4 saat buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis yapın. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments