Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

MUZ JÖLELİ İRMİK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


MUZ JÖLELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler :
1,5 lt süt
12 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
2 adet muz
1 paket muzlu jöle
Tencereye sütü, irmiği, pirinç unu, toz şekeri koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
Uzun borcam tepsiyi su ile ıslatın. Pişen karışımı tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.
Muzlu jöleyi paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Muzu dilimleyip irmik tatlısının üzerine dizin.
Muzlu jöle, soğuyup katılaşmaya başlarken, muzların üzerine dökün.
Buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakın. Dilimleyerek ve zevkinize göre süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments