Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

KOLAY PUF BÖREĞİ

Sponsorlu Bağlantılar



 KOLAY PUF BÖREĞİ
 Göz kararı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kşğ silme karbonat
100 gr peynır
1/2 maydanoz
kızartmak için sıvı yag
Sponsorlu Bağlantılar
Tuz
YAPILISI
Unumuzu yoğurma kabımıza alalım. Yumurta, yoğurt,karbonat ve tuz ilave edip yoğuralım. Çok katı olmayacak çi börek hamuru kıvamında bir hamur yoğuralım. hamuru ikiye bölün merdane yada oklava ile hafif un serpilmiş tezgahta acalım .Belli aralıklarla iç harcını ( Patates,kıyma, ben peynirli yaptım ) yerleştirelim. Diğer yarısını da kapatalım. Keskin ağızlı bir bardak yada fincanla keselim. Çıkan Puf Böreklerini Kızgın ve bol sıvı yağında her tarafına yağ değecek şekilde kızartalım. Bu şekilde yağ çekmeden kızaracaktır. Kızaranları Kağıt havlu serilmiş bir kaba alalım.
Bardakla kestiğimiz hamurların aralarından çıkanlarını da tekrar yoğurup aynı işlemi yapalım.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments