Column Left

11 Haziran 2015 Perşembe

KEREBİÇ

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

KEREBİÇ

MALZEMELER
1 kg un
2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı karbonat
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz

İç harcı için
Yarım kilo ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI

Hamur için un, zeytinyağı, su, şeker, karbonat ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Diğer tarafta iç harcı için ceviz iri olacak şekilde doğranıp tarçın ve şeker ile karıştırılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve içleri oyulur. İçleri cevizli harç ile doldurulup kapatılır. Kerebıcler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Soğuyan kerebıcler köpükle servis yapılır.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments