Column Left

20 Haziran 2015 Cumartesi

HARPUT KÖFTESİ ( ELAZIĞ YÖRESİNDEN)

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


 HARPUT KÖFTESİ
1,5 su bardağı orta bulgur( Yoksa köftelik bulgur )
300 gram yağsız kıyma
1 adet orta boy kuru sogan
2 adet yesl sivri biber
Tuz
Karabiber,Pul Biber
Reyhan yoksa maydanoz
1 çorba kasıgı biber salcası
1 çorba kasıgı domates salcası
Sıvıyag

YAPILIsı
Büyük bir tepsiye Kıyma,rendelenmis sogan,ince kıyılmıs yesil biber,tuz ,reyhan veya maydanozlarla beraber  baharatlar konularak azar azar su ilavesiyle yoğuralım. İyice yogrulan hamurdan misketten büyük parcalar koparıp aşağıdaki resim gibi minik tekerlekler yapalım
Bir tencerede yagı ve salcaları kavurup su ilave edelim.Kaynamaya başlayınca köfteleri salçalı suya salınır tuz istenilirse karabiber ve pul biber ilavesiyle köfteler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments