Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2-3 dilim bayat ekmek
2 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı kekik, kimyon
Tuz, karabiber, pul biber
Garnitür İçin :
1 su bardağı bezelye
1 tane patates
2 tane havuç
Üzeri İçin : Dilimlenmiş Kaşar peyniri
Köfteyi yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle çanak şeklini verin. Fırın tepsisine dizin. 1 yemek kaşığı domates salçasını bir su bardağı sıcak suda eritin ve tepsiye dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Garnitürü hazır da alabilirsiniz. Ben kendim yaptım. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Bezelye, havuç ve patatesi haşlayın.
Pişen köftelerin içine garnitürü koyun. Üzerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Kaşar peyniri eriyene dek sıcak fırında tutun. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis edin. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments