Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ÇİĞ BÖREK
Hayatımın böreği, en sevdiğim birde annemin elinden olursa, keyfi ve lezzeti dayanılmaz oluyor.
Hamuru için
4 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Su
İç Harcı için
 200 gr.Kıyma
1 Adet iri soğan
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Yapılışı
Derin bir kabın içine hamur malzemelerini koyup, kulak memesi kıvamından bir parça daha yumuşak bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika kadar dinlendirin.Bu arada soğanı rendeleyip, kıyma, karabiber, tuz ve suyu ilave edip, iyice karıştırarak iç harcını hazırlayın.Hazırladığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 15-20 cm çapında daireler şeklinde hamurları açıp, hazırladığınız iç harçtan daire şeklindeki hamurun yarısına yayayak koyun.Harç sürmediğiniz diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarlarını harcın dışarı akmaması için parmağınızla bastırın.Hazırlanan çiğ börekleri vakit geçirmeden hemen derince bir kızartma tenceresinde, bolça kızdırılan yağda her iki tarafıda hafif pembeleşene kadar kızartın.Afiyet bal şeker olsun:)) Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments