Column Left

20 Haziran 2015 Cumartesi

CEVİZLİ GÜL TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

CEVİZLİ GÜL TATLISI
1 Paket margarin
1 su bar. sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
 Ceviz
ŞERBETİ
3,5 su bardağı seker
5 su bardağı  seker
1 paket vanilya
yarım limon suyu
YAPILISI
Tüm malzemeler eklenip kulak memesi yumusaklığında bir hamur yapıp serin yerde yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur ikiye ayrılır.Bir parçası merdane ile 3 -4 mm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile kesilir  .Elde edilen yuvarlak hamurların kenarlarından bıçak ile çentikler açılır.Hamurların ortasına  ceviz konularak gül şekli vererek kapatılır.Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pisirilir.Fırından alınan güllerin üzerine soğuk şerbet dökülerek   şerbetin çekmesi beklenir.İstenirse tarçında üzerlerine ekilebilinir. Güloannemutfakta'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments