Sponsorlu Bağlantılar
BUHARA PİLAVI
Gerekli malzemeler;
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı nohut
250 gram kuzu eti
4 adet soğan
3 yemek kasıgı tereyag
2 çay kaşığı tuz
1,2 çay bardağı zeytinyağı
karabiber, kimyon, yeni bahar, zahter, kekik, karanfil
Tarif: Suyunu salmaması için yüksek ateşte ısıtılan bir tencereye 250 gram kuzu eti atılarak mühürleme işlemi yapılır. Etler daha sonra tereyağ ile kavurulduktan sonra düdüklü tencerede bol suyla haşlanır. 4 adet soğan ince ince doğrandıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağa az bir miktar zeytinyağı ekleyerek karamelize olana kadar pişirilir. Haşlanan etlerin suyu süzülür, et suyu bir kaseye alınır. Teflon bir tencerenin dibine mühürlenip, kavurulan ve son olarak haşlanan etler düzgünce dizilir. Etlerin üzeri, karamelize edilen soğanlarla gözükmeyecek şekilde örtülür. Soğanları üzerine de haşlanmış3 su bardağı nohutla kapatılır. Son olarak tenceye 3 su bardağı pirinç ve kuzu etlerinin haşlandığı et suyu ile 1 çay kaşığı tuz eklenerek kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra bir süre demlenen yemek tenceresinin üzeri servis yapılacak büyük bir tabakla kapatılır ve tencere ile etler en üstte olacak şekilde çevirilir. 4 katlı Buhara pilavı servise sunulur…
Sponsorlu Bağlantılar
Gerekli malzemeler;
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı nohut
250 gram kuzu eti
4 adet soğan
3 yemek kasıgı tereyag
2 çay kaşığı tuz
1,2 çay bardağı zeytinyağı
karabiber, kimyon, yeni bahar, zahter, kekik, karanfil
Tarif: Suyunu salmaması için yüksek ateşte ısıtılan bir tencereye 250 gram kuzu eti atılarak mühürleme işlemi yapılır. Etler daha sonra tereyağ ile kavurulduktan sonra düdüklü tencerede bol suyla haşlanır. 4 adet soğan ince ince doğrandıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağa az bir miktar zeytinyağı ekleyerek karamelize olana kadar pişirilir. Haşlanan etlerin suyu süzülür, et suyu bir kaseye alınır. Teflon bir tencerenin dibine mühürlenip, kavurulan ve son olarak haşlanan etler düzgünce dizilir. Etlerin üzeri, karamelize edilen soğanlarla gözükmeyecek şekilde örtülür. Soğanları üzerine de haşlanmış3 su bardağı nohutla kapatılır. Son olarak tenceye 3 su bardağı pirinç ve kuzu etlerinin haşlandığı et suyu ile 1 çay kaşığı tuz eklenerek kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra bir süre demlenen yemek tenceresinin üzeri servis yapılacak büyük bir tabakla kapatılır ve tencere ile etler en üstte olacak şekilde çevirilir. 4 katlı Buhara pilavı servise sunulur…
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments