Column Left

15 Haziran 2015 Pazartesi

BİBER DOLMASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

BİBER DOLMASI

1.2 Kg. Dolmalık Biber
350 gr. Orta Yaglı Kıyma
2 Kahve Fincanı Pirinç
1 Adet Orta Boy Sogan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşıgı Salça
3 Diş Sarmısak
1.2 Çay Bardagı Sıvıyag
1 Çorba Kaşıgı Tereyagı
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini saglamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.
Geniş bir kaba sıvıyagı alalım. Küçük küçük dogradıgımız soganı, pirinci, kıymayı, ince dogranmış domatesi, tereyağını, 1 tatlı kaşıgı salçayı, küçük dogranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.
Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim. Geniş bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim. Ilındıktan sınra servis yapalım. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments