Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

ALATLI /DİVRİĞİ PİLAVI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar




















ALATLI /DİVRİĞİ PİLAVI
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Su Bardağı  haşlanmış Nohut
500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
50 Gram Tereyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı dolma fıstık/ kabuğu soyulmuş badem veya yer fıstığı
2 su bardağı  sıcak et suyu
1 Su Bardağı sıcak  Su
1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Yenibahar
Tuz, Karabiber 

YAPILISI 
Nohudu 1 gece önceden suda bekletin.Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu limonlu suda 30 dak bekletin ve suyunu süzün.Nohutları haşlayın.Etleri haşlayın suyunu pilavda kullanmak üzere süzüp bir kenar bekletin.Bir tencerede Tereyağını eritin içine yemeklik doğranmış kuru soğanları ve fıstıkları ekleyip altın sarısı olana kadar kavurun. Etleri , baharatları ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine haşlanmış nohutları ve üzümleri yayın. Onun üzerine de iyice yıkadığınız pirinçleri ilave edip kaynattığımız et suyunu tencerenin kenarından yavaşça ekleyin. Kısık ateşte pişirin .Pişerken kesinlikle pilav karıştırılmamalı .Suyunu tamamen çektikten sonra yaklaşık 15 dakika demlendirip tabağa ters çevirerek servis yapın Güloannemutfakta'ya teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments