Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

KALBURABASTI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar












KALBURABASTI
Malzemeler

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudraşekeri
yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
1. 5 çay kaşığı karbonat
3. 5 su bardağı un (yaklaşık)
şerbeti için;

4.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

içine;

dövülmüş ceviz
Hazırlanışı

Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır.
Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
Top haline gelen hamur kalbur yada ters süzgecin  üzerine bastırılarak elle açılır.
Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
-

#zeynkurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments