Column Left

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Damla Sakızlı Sultan Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Damla Sakızlı Sultan Tatlısı
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Damla sakızlı(Ben 2 adet damla sakızı aromalı falım sakız kullandım)
1 yumurta sarısı
Arası için: 1 paket krem şanti,1 su bardağı süt
Üzeri için: 1 su bardağı kadar hindistan cevizi
Tavaya unumuzu alalım ve un kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika kavuralım.
Süt,şeker ve yumurta sarısını ilave edip iyice karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebimizi ocaktan alıp en son 1 yemek kaşığı tereyağını ve damla sakızını da(ben 2 adet damla sakızı aromalı falım sakızı kullandım sizde damla sakızı bulunmadığında bu yöntemi deneyebilirsiniz) içine alıp iyice çırpalım.
Bir fırın tepsisine hindistan cevisini eşit bir şekilde serpelim.
Muhallebiyi dengeli bir şekilde hindistan cevizleriniz üzerine döküp kaşıkla düzeltelim.
Muhallebimiz soğuyunca üzerine tarifine göre hazırladığımız krem şantiyi sürelim.
Şimdi soğuyan muhallebiyi kare şeklinde keselim ve her bir kareyi bir çatalla hafif kaldırıp diğerinin üzerine kapatalım.
Üzerinide kalan kremşantiyle süsleyelim
Afiyet şifa olsun!...Tarifini bizimle paylaşan  Milaka'ya Teşekkürler










Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments