Column Left

14 Temmuz 2015 Salı

YELPAZE KABABI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

YELPAZE KEBABI
5 patlıcan (kalın olanlar seçilmeli)
Kımalı harç için
250-300 gr kıyma
2 soğan (rende)
Tuz, karabiber, pulbiber
maydanoz
1- 2 diş sarımsak
Süslemek için
Küçük domatesler yada 1 tane büyük domates
2 - 3 yeşil biber
Sosu;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Alüminyum folye yada yağlı kagıt
İl olarak patlıcanlarımızı yıkayıp tuzlu suda biraz bekletıyoruz. Patlıcanlarımızı resimdeki gibi küçülteceğiz. Aslında patlıcanları tüm tüm de yapabilirsiniz ama porsiyon çok büyük olur.
Küçültügümüz patlıcanları patlıcanın ucuna kadar kesiyoruz 4 5 kere resimdeki gibi. En ucuna kadar keselim. Bu arada kestiğimiz patlıcanları telef etmiyoruz ve fırında közlüyoruz....
Kıymalı harcımıza başlayalım şimdi.
Tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım.
Şimdi kıymalı harcımızı kestigimiz şeritlere yerleştirelim. En alta kadar gelecek kıymalar tüm şeritleri doldurunca patlıcanı şöyle bir bastırın. kenardan ve üstünden taşan kıymalı harcı parmağınızla silin ki görüntüsü bozuk olmasın.
Yağladığınız fırın tepsisine yelpazelerimizi yerleştiriyoruz.
Salçalarımızı suyla ezip tuzu işve edip karıştırıyoruz ve yelpazelerin üzerine döküyoruz.
Üzerini alüminyum folyeyle kapatıyoruz ve 200 derecelik fırınd pişiriyoruz. Malesef süresine bakmadım ama pişince anlarsınız
Afiyet olsun Yemek günlüğüm'e teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments