Sponsorlu Bağlantılar
Sofranızdan Eksik Etmeyin
ŞİFA DEPOSU ROKA’YI SOFRALARDAN EKSİK ETMEYİN…
Rokanın bilinen en çok tüketim şekli yapraklarının salatalarda kullanımıdır. Tek başına da tüketilebilen roka bitkisi kaynatılarak çay olarak da tüketilebilir.
Rokanın Kansere Faydaları:
Rokanın en önemli faydaları arasında kansere karşı bünyeyi güçlendirmesi gösteriliyor. Taze roka akciğer kanseri ve bağırsak kanserinin tedavi süreçleri ile kanserin önceden engellenmesinde, bağışıklık sisteminin korunmasında oldukça etkilidir. Doğa da kendiliğinden çıkan bir bitki olmakla beraber üretim amacı ile de yetiştirilmektedir. Daha çok çiğ olarak tüketilmesi önerilen rokanın sağları ve tohumları da tüketilebilmektedir.
Roka’nın Muhteşem Antioksidan Özellikleri:
Roka çok önemli bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliğinden dolayı bir çok hastalığı engeller ve savunma sistemini güçlendirir ve, hücre içindeki enzim reaksiyonlarını sağlıklı bir denge tutmaya yardımcı olur. Antioksidanlar başta kanser hastalığı olmak üzere kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır, soğuk algınlıklarına iyi gelir, bağışıklık sistemini korur. Antioksidanlar bir hastalığa neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanlarıdır. Bu yüzden rokanın sağlığa bulunduğu katkıları ne kadar anlatsak eksik kalır.
Roka Kemikleri Güçlendirir:
Bol miktarda K vitamini içeren roka, bünyenin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu miktarı sağladığı gibi, kemik sağlığına da katkıda bulunur. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan besinleri sağlar ve yaşlanmadan dolayı meydana gelecek hastalıklardan korur, çocukların sağlıklı ve sağlam iskelet yapılarının oluşması için ciddi anlamda katkı sağlar.
Roka Göz ve Görme Sağlığını Korur:
Roka göz ve görme sağlığı için çok gerekli olan karotenoidler açısından çok faydalı bir besin kaynağıdır. Karotenoid düşük seviyede görme problemleri yaşayan kişilerin bu sorununa çözüm olabilir. Bunun yanında katarakt hastalığına yakalanma riskini azalttığı gibi klasik semptomlerı yavaşlatıcı özelliği vardır.
Roka Kilo Vermeye Yardımcı Olur:
Diyet yağanlar için çok etkili bir besin kaynağıdır. Çok düşük kalori içermektedir. Bünyenin gereksinim duyduğu pek çok besini karşılayarak doyurucu özelliği yanında aç kalmadan dolayı oluşabilecek vitamin ve mineral eksikliğine izin vermez. Mineral kabına uğramadan dengeli ve sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
Bunun yanında Roka sindirim sitemi için de faydalı bir besindir. Hazmı kolaylaştırır, bağırsakların harekitini arttırır, böylece besinlerin daha kolay hazmedilmesini ve gereksiz olanların daha hızlı dışarı atılmasını sağlar.
Diyabet Hastalığına İyi Gelir:
Rokanın içerdiği çok çeşitli ve bir çok antioksidan diyabet hastaları için de önemli bir şifa kaynağıdır. İçresinde bulunan bazı maddeler insülin duyarlılığını arttırır ve kan şekerini sağlıklı bir seviyede tutar.
Roka Kalp ve Damar Sağlığını Korur:
Antioksidanlar açısından çok zengin olması kalp sağlığına dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Kanın temizlenmesini ve damar tıkanıklıklarının ortadan kaldırılmasını sağlayan roka, kalbin damarlarda meydana gelen tıkanıklardan dolayı aşırı şekilde çalışıp yorulmasına engel olur.
Serbest radikallerin damarların içerisinde duvar kısımlarında tabakalar oluşturmasını engeller, damarların elastik ve yumuşak bir yapıda kalmasını sağlar. Böylece damarlarda kan dolaşımını kolaylaştırır.
Sindirim Sistemini Korur:
Bir miktar su içermesi ve antioksidan olması mide ve bağırsak sistemi için önemlidir. Tembel bağırsakların çalışmasını sağlar ve kabızlık sorunlarını giderir.
Genel anlamda sindirim sistemi sağlığı için önemli bir şifa kaynağıdır. Bağırsakları zararlı bakterilerden temizlemeye yardımcı olur. Hazmı kolay olduğu için mideyi yormaz. Mide sağlığı için gerekli olan asit seviyesini sağlıklı derecede tutar.
Cilt ve Saç Sağlığını Korur:
Roka cilt ve saç sağlığını koruyan besin maddeleri de içermektedir. Özellikle kalsiyum ve demir eksikliğinden kaynaklana sorunların giderilmesine yardımcı olur. Tırnaklarda kırılma sorunlarını giderir. Kan hücreleri için faydalıdır.Kaynak:http://www.bitkilog.com/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments