Column Left

8 Temmuz 2015 Çarşamba

HAZIR YUFKA İLE EV BAKLAVASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar



HAZIR YUFKA İLE EV BAKLAVASI
MALZEMELER:
1 paket hazır baklava yufkası
1 paket margarin
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
margarini eritiyoruz tepsiyi yağlıyoruz ve bir kat yufkayı seriyoruz onuda fırçayla yağlıyoruz.
yufkaların yarısını bir tane bir tane kat kat  aralarını yağlayarak tepsiye diziyoruz.
yufkaların yarısını bu işlemden geçirdikten sonra ceviz içini serpiyoruz ve üzerine daha once yaptığımız gibi yine yufkaları birer tane olmak şartıyla aralarını yağlayarak üst üste diziyoruz.
kalan yağı tepsinin kenarlarından başlayarak kaşık yardımıyla üzerine döküyoruz.
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar orta katta pişiriyoruz.
diger yandan şerbetini kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca yarım limonu içine bırakıyoruz şerbetimiz şurup kıvamına gelince yani biraz koyulaşınca pişti demektir.
pişirdiğimiz şerbeti ve baklavayı ılık kıvama geldiğinde buluşturuyorz.
NOT:ikisininde ılık olması önemli yoksa hamurlaşabilir.Yerelmutfak'a Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments