Sponsorlu Bağlantılar
Elmalı Kuplar
Tatlı kriziniz mi tuttu ? Gerçekten çok hafif ve eşsiz bir lezzet hemde çok pratik
Muhallebi için:
1 litre süt
1 sb toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Elma harcı için:
3 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket yulaflı bisküvi
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup ince rendeleyin.
Geniş bir tavaya elmaları alın ve üzerine toz şekeri ilave edin.Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Yumuşayınca cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp rondoda çekilmiş bisküvileri ekleyip soğumaya bırakın.
Tencereye sütü koyun.Şekeri,unu ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın.1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin.Üzerlerine muhallebi ekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.
Soğuyunca üzerine tarçın veya cevizle süsleyin.
Yerken kaşığı bardağın dibine kadar sokun,alttan alarak iki lezzeti bir arada yemenizi öneririm
Afiyet bal şeker olsun ..Mutfağın Büyüsü'ne Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments