Column Left

26 Haziran 2015 Cuma

YUVA (SALANGANİ)

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar



YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim . 
MALZEMELER
1 Paket salangani 
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan 
kimyon 
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç 
1 tatlı kaşıgı domates salçası 
1 çay kaşıgı pul biber
2-3  yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz
HAZIRLANIŞI 
Önce kıymamızınn için soganalrımızı minik minik dograyalım baharatları katıp harmanlayalım  şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .
 Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz 
Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pismesini bekleyelim .
 Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşıgı yag ile salçamızı kavurupatalım  havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pisen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuclar kıvam aldıysa altını kapatalım
 Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim 
AFİYET OLSUN  Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments