Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

SUCUKLU KAŞARLI MAYALI BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


SUCUKLU KAŞARLI MAYALI BÖREK
Malzemesi :
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Tuz – su
İç Harcı :
100 gr. sucuk
150 gr. kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Hamur malzemelerini yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Mayalanması için bir süre bekletin. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Önce bir tanesini merdane ile açın. Fırça ile yüzeyini su ile ıslatın.
Sucuğu küçük küçük doğrayıp, kaşar peynirini rendeleyin. İkisini karıştırın. Aralıklı olarak açtığınız hamurun üzerine bu harcı yerleştirin.
İkinci parça hamuru da aynı büyüklükte açıp, harçlı olan hamurun üzenine kapatın. Aralarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra su bardağı ile kesin. Birbirine yapışması için elinizle kenarlarını bastırın ve bir süre bekletin. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments