Column Left

25 Haziran 2015 Perşembe

PATLICANLI ETİMEK DİLİMLERİ

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

PATLICANLI ETİMEK DİLİMLERİ
Malzemeler:
1 paket etimek
5 adet patlıcan (ben bostan kullandım)
5 adet domates
5 adet yesil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarımsak
tuz, pul biber , karabiber
-zetyinyağı.
Üzerine Sürmek İçin:
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Kızartmak İçin: sıvıyag
Hazırlanışı:Patlıcanları isteğe bağlı alacalı  soyup yada benim gibi kabuklarıyla kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Biberleri biraz iri olacak şekilde dograyıp zeytinyagında kavurun.
Domates ve sarımsagı rendeleyip kavrulan biberlere ekleyip 2-3 dk kavurup tuz ve baharatlarını ekleyip suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Süzme yogurt ve sarımsağı karıştırıp etimeklerin üzerlerine sürüp kızartılmıs patlıcanları yerlestirin.
Hazırlanan sosu patlıcanların üzerlerine esit sekilde koyup  maydonoz  yaprakları ile süsleyip buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments