Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

IZGARA KÖFTE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


IZGARA KÖFTE
Malzemeler
500 gr.Dana kıyma
1 Adet iri kuru soğan
2 Dilim bayat ekmek içi
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
1 Çay kaşığı kişniş
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu (köftenizin sıkı olmasını istiyorsanız)
Tuz
Yapılışı
Öncelikle soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Rendelediğiniz soğanı avucunuza alarak tüm suyunu sıkın ve atın.Ekmeğin içini ise rondodan geçirmenizi öneririm.(Rondo mevcut değilse çok küçük hale gelecek şekilde elinizle ufalayın.) Üzerine de baharatları ilave edip 10 dakika kadar yoğurun.İşte burada bir püf noktası daha 15 dakika buzdolabında bekletip, 10 dakika kadar daha yoğurun.Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar lezzetli olur.Izgara yapma şansınız yoksa (genelde bende tavada yapıyorum) Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak ağır ateşte pişirin.Afiyet olsun.Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments