Column Left

24 Haziran 2015 Çarşamba

İNCİR TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


İNCİR TATLISI
Malzemeler
15 Adet iri kuru incir
1 Çay bardağı şeker
1,5 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tarçın
Dilediğiniz ölçüde ceviz
1 Su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle sütü ısıtın ve yıkadığınız incirleri süte koyarak yaklaşık 1 saat kadar bekletin.İncirleri sütten çıkarınca üzerinde süt kalıntısı olmaması için yıkayın.İncirlerin saplarını kesin ve parmağınızla içe doğru bastırarak ortasını havuz şeklinde açın. Her birinin ortasına tarçın serpin ve cevizlerini yerleştirin.Cevizi ben bir tam cevizin yarısı olarak yerleştirdim.Dilerseniz iri kıyıp da koyabilirsiniz.Hazırladığınız incir dolmalarını tencereye dizip, üzerlerine toz şekeri ve suyunu ilave edin.Orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.Alyamina Kuzine'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments