Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

GÜL BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


GÜL BAKLAVA
1 su bardağı süt
 3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
 ½ paket kabartma tozu
 1 yemek kaşığı sirke
 1 fiske tuz
 Aldığı kadar un

Açmak İçin:
 Nişasta
Üzerine Dökmek İçin:
250 gr tereyagı

Şerbeti İçin:
 5 su bardagı şeker
 4 su bardağı su
 Birkaç damla limon

İçi İçin:
İri dövülmüş ceviz
Yapılışı
Önce şerbet hazırlanır; toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri yoğrulup dinlendirilir ve 30 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla servis tabağı kadar açılır. Üzerlerine bolca ceviz serpilir. Açılan hamurun önce üst kısmı işaret parmağıyla ortaya kadar ittirerek toplanır. Alt tarafı da aynı şekilde toplanır. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplanarak bir artı şekli (papatya) elde edilir. Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarları ortaya doğru katlanır. (dort kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) İşlem bitince bir spatula yardımıyla hamur alınır ve ters çevrilerek tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Tereyağı eritilip tatlıların üzerine gezdirilir. 180 - 170 °C fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince soğuk olarak servis yapılır.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments