Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ÇİĞ BÖREK
Hamur için:
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yemek sodası
Aldığı kadar un
İç için:
400 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hamur için önce sıvı malzemelerin hepsini karıştırın. Yemek sodası ve tuzu da koyun. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiberi ve suyu bir kapta yoğurun.
Hamuru, ufak bezelere ayırın, unlayın. Her bezeyi merdane ile açın. Kıymayı hamurun bir yarısına yayın. Diğer yarısını kıymalı kısmın üzerine kapatarak yarım ay şekline getirin. Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırın.
Böreklerinizi kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu serili tepsiye alın. Yağı biraz süzülsün. Sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments