Column Left

14 Haziran 2015 Pazar

Çiçek Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Çiçek Poğaça
Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
3 su bardağı un;
2 çorba kaşığı yoğurt;
1 çorba kaşığı limon suyu;
1 adet kabartma tozu;
Tuz.
Harç için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı beyaz peynir;
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri;
Birer  tutam maydanoz, dere otu, arap saçı ve 1-2 sap fesleğen;
Üzerine serpmek için çörek otu, pul biberi, kekik.
Hazırlanışı:
2 adet yumurta ve 1 su bardağı tereyağını güzelce karıştırın.
Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
Hamuru buzdolabında dinlendirirken iç malzemesini hazırlayın, yeşillikleri ince doğrayın.
Yumurtayı çırpın, yarısını sürmek için ayırın, kalanını peynir ile karıştırın.
Hamuru ikiye bölün.
Tezgah çok fazla kirlenmemesi için streç filmi yayın ve üzerinde birinci hamuru yarım santim kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin.
Her yuvarlağa dört tane karşılıklı kesik yapın ve küçük üçgenleri ortaya doğru yuvarlayın.
Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine dizin, ortalarına yumurtalı peynir karışımından koyun, kenarlarına yumurta sürün ve çörek otu, pul biberi serpiştirin.
Arzu  ederseniz  poğaçaların bir miktarının ortasını boş bırakın.  Pişirdikten sonra  rendelenmiş peynir yerleştirin.
İkinci bezeyi açın ve dörtgen şekillere kesin, sonra her birini ortadan 1 santim  bırakarak şeritler yapın.
Yumurtalı peynir karışımına ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip harmanlayın.
Poğaçaların ortasına tepeleme harçtan koyun ve şeritleri karşılıklı kapatın.
Üzerine yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış  200 C fırında pişirin.
Afiyet olsun...Aynur Hanım'ın Dünyası na tarifi için teşekkürler :)






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments