Column Left

14 Haziran 2015 Pazar

Arnavut Böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Arnavut Böreği
5 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Bu ölçülerle hamur hazırlanır 2 ye bölünür 2 bezeyi de cevizden büyük yumurtadan küçük bezeler olacak şekilde 8 er tane beze yapılır toplamda 16 adet olacak hamur dinlenirken tavaya yağ alınır soğan kavrulur 3 adet sivri biber doğranıp eklenir 2 adet patlıcan alacalı soyulur küp küp doğranıp malzemeye eklenir kavurulurken 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenir tuzu atılır biraz karıştırıp ocakta sotelenince ılımaya bırakılır
Bu arada tavaya biraz tereyağ biraz sıvıyağ ve zeytinyağlı karışım hazırlanır ilk 8 beze meydaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır üzerlerine 1er kaşık yağ sürülür 8 parça hazır olunca üst üste alınır elle esneterek yağlanmış tepsiye alınır biraz bekletince hamur kendini salıyor zaten. Tepsiye tamamen yayınca iç malzeme heryerine döşenir diğer 8 beze de aynı işlemler yapılır tepsiye dikkatlice alınır kenarlardan büzerek bastırarak yerleştirilir kalan yağdan böreğin üstüne gezdirilir 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir fırından alınca üzerine biraz su serpip bez örterek dinlendirilir. Sonrasında dilimleyerek servis edebiliriz...MuTfaKtA 1 MeLeK'e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments