Column Left

6 Eylül 2019 Cuma

Cream PuffCream

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















Cream Puff....
Coux Hamuru için;
🌟75 gr margarin veya tereyağı
🌟1çay bardağı süt
🌟1çay bardağı su
🌟1çay kaşığı şeker
🌟Yarım çay kaşığı tuz
🌟1su bardağı un
🌟3 yumurta
Crequelin Hamuru için
🌟1 çay bardağı esmer şeker
🌟1 su bardağı un
🌟85 gr margarin veya tereyağı
Kreması için;
🌟Yarım kilo süt
🌟1 kaşık nişasta
🌟1 kaşık un
🌟Yarım paket krema
🌟1çay bardağı şeker
Ganaj için;
🌟1 paket krema
🌟1 paket kare bitter çikolata
🌟1 paket sütlü çikolata
Üzeri için ;
🌟Pudra şekeri
Ayrıca kremanın ortalarına koymak için çilek
Yaşılışı;
Öncelikle pastanın choux hamurunu hazırlayarak başlayın. Su, süt, tuz, yağ ve şekeri çelik bir tencereye alıp yağ eriyip sıvılar kaynama noktasına gelince ununu ekleyin sürekli karıştırarak 5-6 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu arada Crequelin hamurunu hazırlayın. Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun yağlı kağıt arasında yarım cm kalınlığında açın ve bu şekilde buzluğunuza kaldırın ve 7-8 dakika bekletin. Sonra çıkarıp 4-5 cm çapında olacak şekilde yuvarlak lar çıkarın. Bu arada güzelce soğuyan choux Hamurumuza  yumurtalarını tek tek ekleyerek kıvamlı esnek bir hamur oluşturun. Hamurunuzh sıkma torbasına alın yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine  yeşil ceviz büyüklüğünde sıkın. Üzerlerine de hazırladığınız yuvarlak Crequelinlerini koyup 180 derecede ısınmış fırında güzelce sertleşene kadar pişirin.
Bu arada Kremasını hazırlayın,un nişasta sekeri tencereye alın ve karıştırarak sütünü ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin, ılıyınca Kremasını ekleyin ve çırpın.
Ayrı bir sos tenceresinde ganajı  hazırlayın. 1 paket kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alın içine çikolataları atıp eritin.
Pişen hamurlarımızı fırından alın ve üst noktasına yakınyerinden kesip 2ye ayırın. Önce 1 tatlı kaşığı ganajdan koyun, sonra 1 küçük çilek koyup sıkma torbasına aldığınız kremanızı çileği kaplayacak kadar bolca 2-3 tur olacak şekilde sıkın, kesip ayırdığınız kapağını üzerine koyun. Bu şekilde bütün hepsini doldurup tamamlayın en son üzerlerine pudra şekeri serpin
Yapacak olanlara kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments