Column Left

6 Eylül 2019 Cuma

Cocostar

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar














Cocostar ...
🌟3 yumurta
🌟1çay bardağı şeker
🌟1 su bardağı un
🌟2 kaşık kakao
🌟1 yemek kaşığı sıcak su
🌟1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
🌟1 su bardağı süt
Kreması için;
🌟1,5 çaybardağı süt
🌟1poşet kremşanti
🌟2 su bardağı hindistan cevizi
🌟2 yemek kaşığı pudra şekeri
🌟50 gr eritilmiş tereyağı
Ganaj için;
🌟1 paket krema
🌟1paket bitter çikolata (70-75 gr)
🌟1 paket sütlü çikolata (70-75gr)
🌟Kelepçeli kalıp ölçüsü 26 cm
Kek malzemelerini karıştırıp kelepçeli kalıbımıza boşaltıp pişirelim. Soğuyunca süt ile ıslatalım. Kreması için süt ve kremşantiyi çırpalım, hindistan cevizi, eriyip soğumuş tereyağını ve pudra şekerini katıp karıştıralım dolapta biraz dinlen direlim. Soğuyan kek ve kremayı alıp güzelce kalıbın içindeki kekin üzerine kremayı boşaltıp yayalım tekrar dolaba alalım. Bu arada ganajı hazırlayalım. Kremayı ocağamıza alalım ve kaynama noktasına gelmeden altını söndürelim (sakın kaynatmayın) içine çikolataları atıp eritelim. Sıcağı iyice  çıkınca  kalıbımıza onuda dökelim ve pastamızı en az 2-3 saat mümkünse 1 gece dolapta dinlendirelim...
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments